het concept van bezit om zetten in toegang

Instrumentheek vzw is een vereniging die handelt navenant het principe van een “Resource-Based Economy”. Dit houdt in dat de economie en alle handelspraktijken gebaseerd zijn op efficientie, duurzaamheid en menselijke noden, en niet op winst of op oneindige groei. Hieraan wordt bijgedragen door een soort bibliotheek op te richten waarbij werktuigen gratis uitgeleend worden.

Als onderliggende idee stellen ze dat er in de steeds groeiende consumptiemaatschappij ruimte moet zijn voor initiatieven die verspilling van grondstoffen tegen gaan. Het idee dat ieder huishouden elk bestaand en meestal duur werktuig moet aankopen om vervolgens hooguit enkele keren per jaar te gebruiken is absurd, en toch is dit de realiteit.

 

roel dierckens

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec dui arcu, scelerisque eu ex sed, feugiat interdum quam. Vivamus in sagittis dui, eu tempor tortor. Nulla iaculis eros id accumsan accumsan. Etiam ultricies tincidunt nibh non euismod. Duis tempus auctor neque, ac suscipit vel