fabuleus brengt 'Merlijn of het Barre Land'

Productiehuis fABULEUS brengt met 'Merlijn of het barre land' een nieuwe productie op de planken. Hiervoor gaan ze terug aan het werk met jonge - onbekende- acteurs.

14 jonge spelers brengen samen met 2 muzikanten het historische verhaal van Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel.

In een verdeelde wereld wordt de jonge Arthur koning. Hij richt de Ronde Tafel op en droomt van vrede, gelijkheid en rechtvaardigheid. Samen met zijn Ridders van de Ronde Tafel trekt hij hiervoor ten strijde. Maar aan de grenzen dreigen vreemde volkeren, de liefde stelt vriendschap op de proef en spoken uit het verleden komen terug. Is Arthurs oorlog heilig? Weet hij van de liefde tussen zijn vrouw Guinevere en zijn beste vriend Lancelot? Is ridder Mordred Arthurs zoon? En wie is Merlijn eigenlijk? 

Een middeleeuwse mythe wordt hier met hedendaagse verhalen en een jong publiek verbonden. De speeltekst is gebaseerd op Merlin oder Das wüste Land (1980) van de Duitse schrijver Tankred Dorst.

Inspiratie haalde Fabuleus ook uit films, series en strips en uit de wereld van vroeger, nu en morgen. Geloven jongeren van nu nog in een betere wereld? Wie zijn hun helden en leiders?

De muziek is van de jonge band Hydrogen Sea. Multi-instrumentalist PJ Seaux en zangeres Birsen Uçar brachten in 2016 hun eerste langspeler In dreams uit, door Humo gebombardeerd tot debuut van het jaar. Met hun mix van elektronica en akoestische elementen maken ze ‘slow motion techno’ die tegelijk dreigend en dromerig klinkt. 

Merlijn of het barre Land begint in april 2017 in Opek- Leuven en gaat daarna op reis door Vlaanderen.

fabuleus - Merlijn of het barre land

roel dierckens

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec dui arcu, scelerisque eu ex sed, feugiat interdum quam. Vivamus in sagittis dui, eu tempor tortor. Nulla iaculis eros id accumsan accumsan. Etiam ultricies tincidunt nibh non euismod. Duis tempus auctor neque, ac suscipit vel